12.02.2019

«Годі виснажувати водно-болотні угіддя!»

Під таким гаслом пройшли заходи присвячені Всесвітньому дню водно-болотних угідь у національному природному парку «Пирятинський».

Фахівці відділу рекреації та екологічної освіти творчо і активно попрацювали над організацією і проведенням заходів, відібрали цікаві інформаційні матеріали про види, що захищає Рамсарська конвенція на території національного природного парку «Пирятинський», про водно-болотні угіддя Пирятинщини та їх значення для регіону.

Підготували тематичні презентації «Водно-болотні угіддя допомагають нам», «Зупинимо втрату водно-болотних угідь Пирятинщини!», «Водно-болотні угіддя – ключ до вирішення проблем, пов’язаних із змінами клімату», «Річки Пирятинщини». Розробили сценарії зустрічей-бесід та організували і провели екологічні ігри «Смарагдове лото», «Метафори водно-болотних угідь». Особливе місце в заходах займає районна виставка дитячих малюнків «Річка Удай – окраса Пирятинського краю», яка у яскравих фарбах розкрила дитяче бачення сьогодення і майбутнього водно-болотних угідь. Для організації і проведення виховних годин у школах екоосвітяни випустили і розповсюдили екобюлетені, підготували дидактичні матеріали для вчителів.

Протягом двох тижнів проведено 11 заходів (охоплено бл. 500 осіб) для школярів, пенсіонерів та людей з особливими потребами.

Кожна установа природно-заповідного фонду України, зареєструвавшись на спеціальній сторінці Рамсарської конвенції WorldWetlandsDay.org, могла проанонсувати проведення своїх заходів до Всесвітьного дня водно-болотних угідь. Інформацію про заходи, які провів НПП «Пирятинський» можуть побачити люди з будь-якої країни світу.

1

2

3

4

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

- У природі все розумно продумано і влаштовано, кожен зобов'язаний займатися власним заняттям, і в даній мудрості - найвища справедливість життя. - Артур Конан Дойл

- Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. - Цицерон Марк Туллій

 

бесплатные шаблоны joomla тут