29.07.2019

ТУРИСТИЧНИЙ КЛУБ "ГРЯДА" ПІДКОРЮЄ ВОДНИЙ МАРШРУТ "КРОТИ - БУРТИ" ПО РІЧЦІ УДАЙ.

Днями любителі сплавів і професіонали у цій справі екотуристи відвідали НПП «Пирятиський». Бажання сплавитися по річці Удай виникло вже давно, проте щось постійно заважало всім зібратися. І от нарешті команда в повному складі приїхала на місце старту- рекреаційний об'єкт Парку «Кроти».

До слова сказати, сам керівник групи Петро Тєстов оцінив сплав у цю пору як маршрут середньої складності, так як вода сильно впала, а річкова рослинність опинилася на поверхні води. Проте за перший день групі вдалося подолати відстань у 30 км. По всьому маршруту туристів чекали облаштовані місця відпочинку на рекреаційних об'єктах «Леляки», «Наталушина левада», «Триб». На ночівлю туристи зупинилися у мальовничому місці «Садки», що поблизу с.Каплинці. 

Другий день відкрив нові враження і приніс нові випробування, на деяких ділянках вкрай мало води. Проте велика кількість птахів, різноманітність водно-болотної рослинності розважали туристів і додавали їм сил, дарували можливість робити незабутні світлини.
Не обійшлося й без пригод. Відпочиваючи, туристи виявили неабияку екосвідомість. Увага!!!Вони самотужки виявили і зняли незаконні засоби рибальства ятері та сітку. Прибувший інспектор оформив віповідні докумети та подякував за уважність і небайдужість. Із полону були звільнені черепаха лин та кілька щучок.
Закінчили сплав у Великій Кручі. Втомлені але задоволені своїми досягненнями туристи поверталися до Києва. 
Можливість сплавитися є у кожного бажаючого. У НПП «Пирятинський» для цього є все небхідне споядження: каяки двомісні, рятувальні жилети, намети, спальники, карімати тощо. Детальна інформація про це є на офіційному сайті установи (http://www.npp-p.org.ua).
Подорожуйте, знайомтесь із природою Пирятинщини, долучайтеся до її збереження.

1

2

3

4

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

- У природі все розумно продумано і влаштовано, кожен зобов'язаний займатися власним заняттям, і в даній мудрості - найвища справедливість життя. - Артур Конан Дойл

- Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. - Цицерон Марк Туллій

 

бесплатные шаблоны joomla тут