Острів Масальський

Екологічна стежка «Острів Масальський» являє собою кільцеву доріжку, що проходить територією острова. Залежно від тривалості заняття, пори року та категорії відвідувачів її можна пройти довгим чи коротким маршрутом. В обох випадках напрям руху – за годинниковою стрілкою. Перша половина шляху пролягає малозміненими лісовими нетрями. Друга половина шляху пролягає ділянками, які зазнали впливу людини.
(схема маршруту)
 
Початок екологічної стежки (Зупинка 1) розміщується на вході на острів з пішохідного мосту, що з’єднує острів Масальський з містом.           
о. Масальський є складовою зеленого поясу на околиці Пирятина, зусибіч оточений болотами та річкою Удай. Деякі представники князівських родів мали на території нашого краю мінімальну власність. Це, зокрема,  князі Масальські — нащадки чернігівських князів, які отримали від єпископа (за переказами), можливо в ХVI столітті, у власність острів в м. Пирятині.
(натисніть на зображення щоб збільшити) 
Зупинка 2 «По колу життя»
Розташована біля дуба, що впав, розчахнувшись на 3 частини. 3 стовбури лягли на землю, утворивши своєрідну 3-променеву зірку. Вірогідно, ці стовбури є клонами дерева, що загинуло понад століття тому. Їх предка, швидше за все, молодого дубка зрізали, а пень дав прикореневу поросль.
(натисніть на зображення щоб збільшити)  
 
Зупинка 3 «Острів Козін»
Острів, який є частиною острова Масальського і відділений від нього неглибокими протоками, які наповнюються лише під час весняної повені. Свою назву він отримав, завдячуючи прізвищу родини Козін, які були останніми поселенцями на острові.
(натисніть на зображення щоб збільшити) 
 
Зупинка 4. «До природи в гості»
Звичайно, влітку найбільш приваблюють нас місця відпочинку біля води. Всі ми знаємо, що вода – джерело життя. Влітку річка для нас – місце розваг. Пам’ятаймо, що ця ж річка – рідна домівка для багатьох цікавих тварин.
(натисніть на зображення щоб збільшити) 
 
 

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

- У природі все розумно продумано і влаштовано, кожен зобов'язаний займатися власним заняттям, і в даній мудрості - найвища справедливість життя. - Артур Конан Дойл

- Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. - Цицерон Марк Туллій

 

бесплатные шаблоны joomla тут