Мандрівка Березоворудським краєм

ЕКОТУРИСТИЧНИЙ МАРШРУТ «МАНДРІВКА БЕРЕЗОВОРУДСЬКИМ КРАЄМ»

 

Маршрут: кільцевий

Загальна протяжність маршруту: 50 км

Автобусний переїзд: 45 км

Пішохідна частина: 5 км

Найкращий сезон для відвідування: весна

Березоворудський край – це пам’ятки архітектури , природи і археології. Це батьківщина поета-пісняра Дмитра Луценка. Місце, де писав свої поезії Тарас Шевченко, край майстрів і майстринь.

Навесні ви можете насолодитися , спостерігаючи за пробудженням природи, цвітінням першоцвітів, почути різноголосий спів птахів. Зробити незабутні фото та відео зйомки.

 «Березоворудський» парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва. У с.Березова Рудка в західній частині національного парку знаходиться старовинний парк, історія якого пов'язана з багатьма відомими особистостями шести поколінь родини Закревських. Площа парку 45 га. Перші насадження були закладені у другій половині XVIII ст. Палацовий комплекс був споруджений у другій половині XIX ст.. Навколо висаджені алеї з липи, дуба, горіхів, осики, гіркокаштану та плодові сади. На території парку були створені ставки, альтанки. Піраміда-усипальниця родини Закревських. Збудована в 1898 році. Церква Пресвятої Трійці. В 1802 р. в селі Березова Рудка братами Олексієм і Василем Закревськими була збудована церква Пресвятої Трійці, яка була діючою до 1952 р. Ентомологічний заказник місцевого значення «Гришківка». Під час спостережень в липні 2008 року, на території відмічено 44 види птахів. Найбільш рідкісним птахом є сорокопуд сірий, який занесений до 4 категорії Червоної книги України. Тут відмічений ряд видів комах, що занесені до Червоної книги України: жук олень, сфекс рудуватий, сколія гігантська, жук-носоріг. Урочище „Три яри”. Надзвичайно цікавою знахідкою постає тут свята криниця. Цікаву групу пам'яток історії, які на тепер вже набули природних рис, становлять кургани. Це – своєрідні «піраміди степів». Гідрологічний заказник місцевого значення "Березоворудський".

Відео БР
(Натисніть на зображення щоб збільшити)

 

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

- У природі все розумно продумано і влаштовано, кожен зобов'язаний займатися власним заняттям, і в даній мудрості - найвища справедливість життя. - Артур Конан Дойл

- Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. - Цицерон Марк Туллій

 

бесплатные шаблоны joomla тут