Природні та культурні пам’ятки Пирятинщини

ЕКОТУРИСТИЧНИЙ МАРШРУТ «ПРИРОДНІ ТА КУЛЬТУРНІ ПАМ’ЯТКИ ПИРЯТИНЩИНИ»
 

Маршрут: кільцевий

Загальна протяжність маршруту: 45-50 км

Автобусний переїзд: 45- 49 км

Пішохідна частина: 1 км

Найкращі сезони для відвідування: весна, літо, осінь

На маршруті ви ознайомитеся з історією краю, природними комплексами Пирятинщини, відвідаєте дерев’яну церкву XVIII століття, побуваєте на валах давнього Полкостеня. Відвідаєте музей українського побуту. Отримаєте незабутні враження та задоволення від відпочинку на природі.

   м.Пирятин - с.Велика Круча - Комплексна пам'ятка природи «Бурти» (околиці с. Повстин) - с.Повстин церква Св. Архистратига Михайла - Музей українського побуту (с.Велика Круча) - м.Пирятин , Пирятинщина, Полтавщина.

Історія, люди, сьогодення. с.Велика Круча–гідрологічний заказник місцевого значення «Великокручанський». Комплексна пам'ятка природи «Бурти». З одного боку відвідувачі ознайомляться з монументальними валами давньоруського города Полкостень. З іншого - відкриють для себе захоплюючий світ життя птахів заплави Удаю. З валів городища відкривається багатокілометрова панорама на плеса та затони в районі с.Шкурати. Церква в ім’я Святого Архистратига Михайла в селі Повстин Пирятинського повіту (тепер Пирятинського району) збудована у в 1775 р. Споруда збереглася до нашого часу і є однією з небагатьох діючих дерев’яних церков XVIII ст. на Полтавщині. Музей українського побуту (с.Велика Круча).
 
(Натисніть на зображення щоб збільшити)

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

- У природі все розумно продумано і влаштовано, кожен зобов'язаний займатися власним заняттям, і в даній мудрості - найвища справедливість життя. - Артур Конан Дойл

- Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. - Цицерон Марк Туллій

 

бесплатные шаблоны joomla тут