Мальовничі краєвиди Пирятинщини

ЕКОТУРИСТИЧНИЙ МАРШРУТ «МАЛЬОВНИЧІ КРАЄВИДИ ПИРЯТИНЩИНИ»
 

Маршрут: кільцевий

Загальна протяжність маршруту: 50 км

Автобусний переїзд: 46 км

Пішохідна частина: 4 км

Найкращі сезони для відвідування: весна, літо, осінь

На маршруті ви ознайомитеся з природними ландшафтами Пирятинщини, історією краю. На вас чекають спостереження за природою, прогулянка заповідним урочищем, незабутні фото та відео зйомки.

м.Пирятин – с.Шкурати – с. Дейманівка – урочище Куквин – м. Пирятин

Ботанічний заказник місцевого значення «Шкуратівський». Місцезнаходження: північно-західна околиця с. Шкурати Пирятинського району Полтавської обл. Існування цього заказника забезпечує збереження популяцій червонокнижних та регіонально-рідкісних рослин, та зразків степових екосистем лісостепу. с.Дейманівка. Євтухів млин. Ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Дейманівський». Заплава р.Удай між с.Дейманівка і с.Шкурати. Заповідне урочище "Куквин". Площа – 477,4 га. З них: ліс – 218,9 га, лісові насадження – 9,5 га, сіножаті – 29,1 га, пасовища – 30,1 га, болота – 6,2 га, дороги – 3,6 га. Розміщений на землях Пирятинського лісництва. Лісове урочище розміщене на другій терасі р. Удай, яке з усіх сторін оточене заплавними болотами. Одне з небагатьох на Полтавщині, де ростуть бубенець лісистий, а також рідкісні рослини: ярмишнак, лілія лісова та інші, занесені до Червоної книги України.
 
(Натисніть на зображення щоб збільшити)

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

- У природі все розумно продумано і влаштовано, кожен зобов'язаний займатися власним заняттям, і в даній мудрості - найвища справедливість життя. - Артур Конан Дойл

- Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. - Цицерон Марк Туллій

 

бесплатные шаблоны joomla тут