ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ОХОРОНИ ПРИРОДИ

29-30 жовтня 2015 року в національному природному парку «Пирятинський» працювала робоча група з охорони природи. Участь у виїзному засіданні приймали представники Міністерства екології та природних ресурсів України, Кабінету Міністрів України, Європейської комісії, народні депутати України, керівники обласного та районного рівнів влади.

В ході пленарного засідання розглядались актуальні питання щодо внесення змін до цілого ряду Законів України, а саме: «Про екологічну мережу України», «Про тваринний світ», «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», «Про мисливське господарство та полювання», про розроблення законопроектів про внесення змін до законодавства про природно-заповідний фонд, про Червону та Зелену книги України. Значна увага була приділена розгляду питання щодо надання національному природному парку «Пирятинський» статусу Смарагдового об’єкта.
Смарагдовий об’єкт – це природна територія, на якій проживають зникаючі та цінні види рослин і тварин, природні оселища (середовища існування), які мають міжнародне значення і перелічені в Резолюціях Бернської конвенції. З 789 видів тварин та 1219 видів рослин, що мешкають на території НПП «Пирятинський» та в межах Пирятинського району, до списків Бернської конвенції входять до 200 видів тварин, 2 види рослин та 13 типів середовищ існування.
Практична частина зібрання була не менш насиченою. Науковці природоохоронної установи представили гостям практичні напрацювання у питанні збереження рідкісних та зникаючих представників флори та фауни на природно-заповідній території під час відвідування дослідної ділянки з відтворення корінних деревостанів дуба звичайного, та поділились досвідом з відновлення популяцій сов, шляхом створення штучних місць для гніздівлі птахів. Гості прийняли участь у посадці жолудів та виготовленні совиних будиночків. Варто відзначити, що безпосередня участь кожного у природоохоронних заходах була сприйнята членами засідання з ентузіазмом та трудовим напором.
Цікаві та пізнавальні заходи зі знайомства з туристичним та рекреаційним потенціалом Пирятинщини організували фахівці відділу рекреації та екологічної освіти, провівши екскурсії на оглядовому майданчику та музеї українського побуту в с. Велика Круча та на рекреаційному пункті «Леляки».
Виїзне засідання робочої групи з охорони природи проводилось за технічної допомоги ЄС «Додаткова підтримка Міністерства екології та природних ресурсів у впровадженні Секторальної бюджетної підтримки».

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

- У природі все розумно продумано і влаштовано, кожен зобов'язаний займатися власним заняттям, і в даній мудрості - найвища справедливість життя. - Артур Конан Дойл

- Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. - Цицерон Марк Туллій

 

бесплатные шаблоны joomla тут